Параграф22 Daily

§22 Новини

ГДБОП установи мъж, изнудвал над 20 деца

ГДБОП установи мъж, изнудвал над 20 деца. Операцията е проведена на 29 март т. г. под ръководството на РП - Хасково. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност" в ГДБОП и колегите им от териториалните звена в Хасково и Пловдив по образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установен 46-годишен пловдивчанин, изнудвал и принуждавал непълнолетни момичета да изпълняват извратените му сексуални желания. Изяснено е, че е набелязвал жертвите си в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм. Към всяка от тях той подхождал персонално, в зависимост от възрастта и емоционалното й състояние, но с една единствена цел – да бъде контролирано поведението й в онлайн среда.

За задоволяване на сексуалните си желания впоследствие мъжът прехвърлял комуникацията си с децата в Скайп. При извършените процесуално-следствени действия от адреса му са иззети веществени доказателства, съдържащи данни за над 20 момичета на възраст от 6 до 14 години. Установено е още, че за до осуети физическо проследяване, той се прикривал зад фалшиви самоличности в мрежата и е използвал маршрутизиращи системи.

Работата по документирането на случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във