Параграф22 Daily

§22 Новини

Ген. Атанасов: Полина Кавръкова е калинка, назначена от Сараите

Полина Кавръкова е една калинка от далечна Добруджа, попаднала тук, защото има способности, различни от счетоводството. Така в сутрешния блок на bTV о.р.ген. Атанас Атанасов описа доскорошната шефка на Финансовото разузнаване в ДАНС(сега е турена на завет в Комисията за финансов надзор?!?). Коментарът му беше по повод въпроса на водещия Антон Хекимян - защо ДАНС е проспала срива на КТБ.

"Не ми е удобно да говоря за това. Още през 2001 г., в правителството на НДСВ и ДПС, при вътрешния  министър Георги Петканов,  започна кадровата търговия в МВР - ние ще сложим наш човек тук, пък вие - там, и няма да си пречим!", каза още депутатът от Реформаторския блок. Той заяви, че Полина Кавръкова e "калинка" на ДПС  -  фигурка от кадровата банка на Боянските сараи. "Не може повече да има бягане от отговорност. Ситуацията с кадрите в ДАНС е трагична. Ако отидете там и, примерно,  проверите през последните години  колко синове и дъщери на окръжни шефове на МВР са назначени, ще се хванете за главата!", допълни генералът

Кавръкова, която е оглавявала изключително важния сектор „Финансово разузнаване” в ДАНС, преди назначението си  е била разработвана и разследвана за крупни далавери...от ДАНС?! Дамата от ДПС  оглавява Финансовото разузнаване през  2011 г. В момента е на сянка  в...Комисията за финансов надзор?! -  показа пък разследване на репортера Стоян Георгиев от bTV.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във