Параграф22 Daily

§22 Новини

Георги Георгиев от БОЕЦ се срещна с Бойко Рашков

Георги Георгиев от БОЕЦ се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Срещата се проведе по инициатива на Сдружението, а нейният повод беше внесеният от нас сигнал до МВР за пране на пари и корупция срещу депутата Делян Пеевски.

Сигналът на БОЕЦ е обработен от сектор „Пране на пари“ в ГДБОП и заради депутатския имунитет на Пеевски е внесен в Специализираната прокуратура в изпълнение на законовите изисквания, съобщиха от движението на сайта си.

На срещата Георгиев представи и номинацията на БОЕЦ до МС и Парламента на следовател Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ.

БОЕЦ изразихме подкрепата си за законодателните промени, предложени от министър Рашков в ЗМВР и законопроектите на правителството за реформа на КПКОНПИ и закриването на специализираните прокуратура и съд.

Отбелязахме пред министър Рашков, че не можем да приемем „изпирането“ на Пеевски от НАП, за което съобщихме преди дни и сезирахме Министерски съвет с позицията на БОЕЦ за оставка на Румен Спецов, изпълнителния директор на НАП.

След сигнала на БОЕЦ и действията на МВР сега законът изисква Гешев да поиска имунитета на Пеевски от Парламента! Прокуратурата трябва да образува досъдебно производство срещу Пеевски и да възложи необходимите проверки и разследвания. В нашият сигнал се съдържат достатъчно данни за финансови и други престъпления извършени от Пеевски. Предстои да видим как Прокуратурата отново ще се опита да оневини Пеевски и Гешев да докаже за пореден път защо бе назначен на своят пост.

Битката продължава!

Facebook logo
Бъдете с нас и във