Параграф22 Daily

§22 Новини

Георги Костов представи новия директор на ГД "Гранична полиция" - гл. комисар Антонио Ангелов

Нямаме повод за гордост по отношение на противопоставянето на нелегалната миграция и контрабандата. Това заяви главен комисар Георги Костов пред ръководните служители на ГД "Гранична полиция", съобщават от пресцентъра на МВР. За да се промени това, трябва да има още по-тясно взаимодействие с ГДБОП и ГДНП. Той обяви, че със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за директор на ГД „Гранична полиция“ е преназначен главен комисар Антонио Ангелов. На представянето на новото ръководство на главната дирекция присъстваха директорите на ГДНП и ГДБОП - Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов. За заместник-директор на ГДГП е преназначен старши комисар Стоян Иванов, досегашен директор на РДГП Бургас.

Главният секретар на МВР увери, че новият директор може да разчита на целия ресурс на ведомството за постигане на по-добри резултати по приоритетните задачи.
По думите на главен комисар Атонио Ангелов една от първите задачи на ръководството на дирекцията ще бъде засилване на оперативната работа. Трябва да се използва целия ресурс на оперативния състав, за да се противодейства на контрабандата и нелегалната миграция. Ще бъда безкомпромисен към всички прояви на корупция, заяви категорично той..
Досегашният директор Милен Пенев става директор на РДГП Аерогари

 Главен комисар Антонио Ангелов е роден на 23.07.1969 г. в Лом. Завършил е висше образование във ВИПОНД - МВР през 1994 г., специалности: „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността” и „Право”. Октомври 1994 г. започва работа в сектор „Криминална полиция” в столичното Шесто РПУ – СДВР. Заема различни длъжности в СДВР, като от април 2014 г. е началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.

За постигнати високи резултати в служебната дейност е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетно отличие на МВР - „За доблест и заслуга” III степен през 2007 г, с „Почетен знак на МВР” III степен през 2011 г. и с „Почетен знак на МВР” II степен през 2013 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във