Параграф22 Daily

§22 Новини

Георги Лапчев се отказа да циментира спортния терен в Синеморец

С мотив технически нередности, кметът на Синеморец Георги Лапчев оттегли скандалната докладна до общинския съвет за застрояване на 10 декара терен. Статутът му от предназначен за спорт трябваше да бъде променен на "за застрояване" с жилищни сгради. Предложението трябваше да бъде разгледано днес на сесия от общинските съветници. Лапчев беше посрещнат  от протест на жители на общината, те организираха и подписка, в нея се включиха 120 души.

Общинският съветник Светослав Добрев обясни: Разбрахме в петък, когато ни изпратиха дневния ред. Докладната не беше комплектована в пълния й размер. Искаме да направим евтина туристическа спалня в Синеморец.

Кметът Георги Лапчев се изясни: Аз коментирам само факти.Докладна с подобен текст на тази сесия няма да бъде разглеждана.Това стана ясно още вчера на комисиите и тези хора отлично го знаят. Няма да коментирам политически мероприятия. Има техническа причина, която да не позволи тази докладна да мине. Аз зная за нея,  докладната е подготвяна преди 6 месеца. Избързали са я да я внесат, преди аз да я разгледам и да я подпиша.Това, което трябваше да има към нея, е една съгласувателна процедура от държавата, но такава не дойде.

Аз уважавам правото на хората да протестират! Знам, че ще има още три протеста. Ние няма да се поддаваме на нечии настроения.

Кметът отказа да уточни дали Общината ще запази или ще промени плановете си .

Facebook logo
Бъдете с нас и във