Параграф22 Weekly

§22 Новини

ГЕРБ единствена ползвала „Авиоотряд-а” за партийни цели

Партия ГЕРБ е единствената, която е ползвала услугите на "Авиоотряд" за партийни цели. Това каза на брифинг в парламента депутатът от "Атака" Венцислав Лаков, който беше председател на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въдухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната.


"В момента се водят две досъдебни производства срещу неизвестен извършител. Едното е срещу използването на военновъздушните сили като авиотаксита, а второто е за "Авиоотряд 28" , посочи Лаков.


"От 2011 г. принципал на "Авиоотряд"-а е министър-председателят Бойко Борисов. Той със собствения си подпис е установил и регламентирал закононарушение, като е регламентирал с резолюция "да" срещу заплащане, "не" или е оставил въобще без резолюция исканията за ползване на "Авиоотряд" -а като частен превозвач", обясни той.


"Полетите с "Авиоотряд" -а са възможно най-евтините, защото там не се начислява печалба, не се плащат данъци, дават се пари за обучение и подготовка на екипажите. Всеки един полет с друга авиокомпания би струвал много по-скъпо, бърка се в джоба на всеки гражданин. Става дума за 53 полета, установени от Сметната палата" каза още Венцислав Лаков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във