Параграф22 Daily

§22 Новини

Герман Костин остава в ареста заради убийството на "детето от куфара"

Герман Костин остава в ареста, постанови САС, предаде novini.bg. Съдът сметна, че има обосновано предложение именно Костин да е убиецът на Никита. Преки доказателства няма, но достатъчно са косвените. Съдът смята още, че Костин няма опасност да се укрие, но пък има опасност да извърши друго престъпление.

Самият Костин заяви пред съда, че каквото и да каже е безполезно. "Аз не съм участвал в никакво убийство, но явно има система. Хората, които са свидетелствали за моето пиянство до един ми идват на свиждане до ден днешен", заяви той. Костин реши да разкрие обстоятелства пред съда относно първата му съпруга и семейството му в България, но съдът го прекъсна.

Защитата на Костин адвокат Капка Гергинова поиска да му бъде наложена по-лека мярка по преценка на съда и обясни, че според събраните доказателства не може да бъде направен извод, че нейният подзащитник е именно извършителят на това деяние.

Тя напомни, че Герман Костин е бил подложен на 19 - часов психологически разпит, психолози са му оказали натиск в ареста и е бил настанен в килия с лица, които да го провокират. За адвокат Гергинова е недопустимо да бъде искана информация за трафика на мобилните телефони на Костин преди да бъде дадено разрешение за това от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във