Параграф22 Daily

§22 Новини

Гешев котка таксиджиите, ще ги съветва експертно

Главният прокурор Иван Гешев се зае да решава проблемите на таксиметровите шофьори. Той обеща на представители на таксиметрови организации прокуратурата да ги подпомогне с експертно становище по предлагани от тях законодателни предложения. Те са свързани със сигурността и нормалното функциониране на бранша и са провокирани от инцидента с починал таксиметров шофьор в събота вечерта.

Близо час продължи тази среща, на която присъстваха над 10 представителя на таксиметровия бранш. "Обсъдихме системния проблем, който предизвиква такива последствия, както и по какъв начин можем да сме си взаимно полезни, за да ограничим и решим тези системни проблеми, за да няма смърт по пътя независимо дали е за български граждани, които работят като таксиметрови шофьори или е за някои други български граждани", заяви Гешев след срещата. "Аз, като главен прокурор, и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост", добави той.

Както е известно, с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост е 23-годишен мъж. Той е настанен в болница "Пирогов" под охрана, тъй като също е пострадал по време на сбиването.

Според представителите на таксиметровия бранш, от това изявление на прокуратурата и от фактите, които ще бъдат съобщени по него, ще зависят бъдещите действия, които ще бъдат предприети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във