Параграф22 Daily

§22 Новини

Гешев може да бъде освободен, ако се събере мнозинство във ВСС

Ако се събере мнозинство във Висшия съдебен съвет /ВСС/, би могло да се стигне до освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това коментира пред журналисти в парламента народният представител Атанас Славов /"Демократична България"/.

По-рано днес парламентарните групи от управляващото мнозинство "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" излязоха с обща декларация с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Славов коментира, че ще има нов състав на ВСС, защото изтича мандатът на сегашния. "Фактите, данните, обстоятелствата за извършени нарушения са известни, внесени са във ВСС, нови ще бъдат внесени, тоест би могло евентуално по сега действащата процедура, ако се събере мнозинство във ВСС, също да се стигне до освобождаване на г-н Гешев", посочи депутатът.

Славов изрази надежда да бъде започната и процедура за конституционни промени, които, по думите му, веднъж завинаги да уредят въпроса за отговорността на главния прокурор, независимо как се казва той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във