Параграф22 Daily

§22 Новини

Гешев се оплака: В деня на указа си получих призовка от Софийския районен съд

Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев разкри, че в деня на получаването на указа си е получил призовка за явяване от Софийския районен съд. Чрез този пример Гешев се опита да опровергае твърдението, че главният прокурор е безотчетен и не подлежи на контрол.

"Главният прокурор има механизми за отчетност и пред ВСС, и пред Народното събрание, и като обикновен магистрат… В деня, в който получих указа си, имах призовка за явяване в Софийския районен съд. Едно лице се почувствало засегнато, защото пред журналистите съм бил казал: „Едно лице, което вие медиите наричате Крокодила”. И това лице се е разпознало, че е точно той. Онагледявам колко безотговорен и как няма никакъв контрол върху главния прокурор", заяви Гешев в Бургас.

"И това го разказах в Брюксел на някои колеги и те не повярваха. И после им стана много смешно. Това нещо едва ли може да се случи в страна от ЕС. Вече лица, които се разпознават с прякор Крокодила, ме контролират, защо да не ме контролира и българското общество", добави още той.

Гешев коментира и думите на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който призова прокуратурата да разследва Бойко Борисов и Сотир Цацаров за търговия с влияние. "Не следя творчеството на Лозан Панов, защото имам работа", заяви Гешев и добави: "Нямам време да се занимавам с политика."

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във