Параграф22 Daily

§22 Новини

Гешев се похвали със заловени невръстни крадци в Сливенско

Главният прокурор Иван Гешев се похвали в своя профил в "Туитър" с разкриването на "поредните грабежи над възрастни хора". Става въпрос за трима младежи - на 11, 15 и 16 години, които са били задържани в Сливен след няколко поредни обира.

От прокуратурата съобщават, че престъпленията са осъществени на 8 и 9 ноември, като жертвите са възрастни хора - три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 г. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастни хора, които не са имали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи.

"Разкрити са поредните грабежи над възрастни хора. Този път в гр. Сливен. Нищо не може да оправдае този род престъпления, дори когато, за съжаление, са извършени от деца. Мерките срещу конвенционалната престъпност продължават, въпреки трудната ситуация, в която се намираме", написа Иван Гешев.

Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения. Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа.

Предстои спрямо тях да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Третият извършител - малолетно момче на 11 години, не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във