Параграф22 Daily

§22 Новини

Гешев вижда само „политически цели“ в коментарите на Бойко Рашков

Главният прокурор Иван Гешев отдаде изявленията от последните дни на вътрешния министър Бойко Рашков на „политически цели“. Коментара си обвинител номер едно направи преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

На въпрос колко от разработките, по които МВР твърди че работи, са стигнали до прокуратурата, Гешев избра да отговори с персонален коментар за Бойко Рашков.„Когато министърът на вътрешните работи каже нещо вярно, тогава ще коментирам неговите изявления. „Препоръчвам на хората, които коментират, да имат предвид, че трябва да прочетат Конституцията и Наказателно-процесуалния кодекс. Сигурен съм, че министърът на вътрешните работи ги е чел, но не знам защо коментира нарушения на закона. Отдавам го на политически цели“, допълни Иван Гешев.

Заседанието на ВСС започна малко преди 10 часа с точка първа – приемане за сведение на указа на президента Румен Радев за назначаването на Галина Захарова за председател на Върховния касационен съд. Смяната на върха на ВКС трябва да стане на 10 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във