Параграф22 Daily

§22 Новини

Гинеколози отказват експертиза на девствената поетеса

Гинеколози от университетска болница "Св. Георги" - Пловдив са отказали да се занимават с новата съдебна експертиза, която трябва да отговори на въпроса дали е била шита Албена Хинкова. Хименопластиката се използва, за да се възстанови отнета девственост. От УМБАЛ пратили писмо до съда, че поради голямата натовареност на медиците от АГ-отделението нямат възможност да направят експертизата.

Съдът е пратил подобно искане и до МБАЛ "Пловдив", но и оттам до днес няма отговор, пише "Марица". Това стана една от причините днешното заседание на делото да се отложи, а самата Албена Хинкова не се яви. Тя съди поета Николай Славов за думите: "Абе, моме! Ама ти не си мома..."

Междувременно Албена Хинкова е подала нова жалба в полицията. Този път тя е не само срещу Николай Савов, но и срещу поета Минчо Палавров. На една от последните сбирки на литературния клуб Албена занесла да почерпи с шампанско и домашна торта. Николай Славов взел апарата на Палавров да направи обща снимка. Албена се възмутила, че не й е искано съгласието за заснемане и е подала жалба в полицията.

Палавров е предупреден от униформените да не се доближава до нея.

Делото продължава на 7 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във