Параграф22 Daily

§22 Новини

Главният прокурор лично се срещнал с кмета на София заради "Вилна зона Витоша"

Главният прокурор Иван Гешев и столичният кмет Йорданка Фандъкова са провели среща по повод проверките на имоти в т.нар. "Вилна зона Витоша". По-рано днес Върховна административна прокуратура (ВАП) съобщи, че е сезирала началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и кмета на София да извършат спешна проверка на място и по документи в Природния парк "Витоша".

От прокуратурата първоначално сезираха кмета на София само за вилата на Васил Божков - "Аглика" (бивша резиденция на Тодор Живков), но след това изискаха да бъдат проверени и други имоти на територията на "Вилна зона Витоша".

"Получихме разпореждането и указанията на прокуратурата в края на миналата седмица. Веднага главният архитект разпореди на комисия, която вече извършва тези проверки. Днес имах среща и с главния прокурор по повод нови указания за проверка на останали обекти в тази зона на Природен парк "Витоша" за законосъобразност на строителството там", заяви Фандъкова, като уточни, че имотите са "предимно частни, не не само".

Кметът на София увери, че проверките ще бъдат извършени във възможно най-кратки срокове.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във