Параграф22 Daily

§22 Новини

Главният прокурор на Турция пристига на официално посещение

Днес у нас пристига на тридневно официално посещение турска делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Хасан Ербил. Визитата е по покана на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. В турската делегация са включени и прокурорът на град Истанбул Хади Салихоглу, както и други обвинители.


По време на визитата са предвидени срещи на турската делегация със Сотир Цацаров, с министъра на правосъдието, с представители на Висшия съдебен съвет, както и с ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. Предвидено е и посещение в Пловдив, където гостите ще имат среща с прокурори от Апелативната и от Окръжната прокуратури в града и с министъра на вътрешните работи.


Визитата на турската делегацията в Р България е продължение от поредицата срещи, предвидени при подписването на Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете страни, подписано от Сотир Цацаров и Главния прокурор на Касационния съд на Република Турция Хасан Ербил, при работно посещение на българския главен обвинител в Турция тази година.


Освен работни срещи, са предвидени и регулярни обучения на прокурорите от двете държави, периодични консултации и сътрудничество при молби за оказване на правна помощ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във