Параграф22 Daily

§22 Новини

Главният прокурор с апел към колегите си да се включат в дарителска кампания за COVID-19

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата апелираха своите колеги да се включат в дарителска кампания за закупуването на апарат за плазмофереза, с който да бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция от COVID-19. Ето и обръщението на главния прокурор и ръководството на ПРБ:

Уважаеми прокурори, следователи и съдебни служители, колеги и приятeли,

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България изразяват подкрепа за благородната инициатива на Асоциация на прокурорите в България и на Камарата на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза. Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция от COVID-19.

Още в началото на пандемията много прокурори, следователи и съдебни служители се включиха в благотворителните кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса. С увеличаването на заболелите наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства, за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броят на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион.

Използваме случая да благодарим и за бързата реакция на магистратите, преболедували COVID-19, които вече откликнаха на призива за дарение на рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във