Параграф22 Daily

§22 Новини

Гледат делото за отстраняване от длъжност на кмета, заместник–кмета и секретаря на Община Брезово

Пловдивският районен съд ще гледа искането на Районна прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета, заместник– кмета и секретаря на Община Брезово. Заседанието ще започне в 14.30 часа. Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения по досъдебно производство, разследвано от ТДНС – Пловдив, за извършени множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в Община Брезово. С оглед на събраните до момента доказателства, в качеството на обвиняеми бяха привлечени кмета на Община Брезово Радньо Манолев, заместник-кмета на общината Димитър Томов, секретаря на общината Стойна Малешкова и Стоянка Стоянова, банков служител.

За период от 17 януари 2013 г. до 2 октомври 2014 година в Община Брезово са извършени най-малко 114 нотариални удостоверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително, задължително пенсионно осигуряване. На 22 октомври Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Томов, Малешкова и Стоянова. Тримата бяха задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа. На 23 октомври за срок от 72 часа по ЗДАНС беше задържан и кметът на Община Брезово Радньо Манолев.

По отношение на Манолев е взета мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 5000 лв., на Томов в размер на 1000 лв., на Малешкова 1000 лв. и на Стоянова в размер на 2000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във