Параграф22 Weekly

§22 Новини

Гледат мярката на Мерт Мехмет за двойното убийство в Джебел

Очаква се Окръжният съд в Кърджали да гледа мярката за неотклонение на Мерт Мехмет, задържан за двойното убийство в град Джебел.


Прокуратурата в Кърджали ще внесе тази сутрин искането за най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", по отношение на 18-годишния младеж, задържан за двойното убийство, съобщи пред медии окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Назначени са множество експертизи, резултатите от които се очакват най-рано след месец, каза още окръжният прокурор.Изискани са и разпечатки на разговори от мобилните оператори.


Задържаният Мерт Мехмет е направил самопризнания пред съдия, в което е казал, че е извършил престъплението с цел грабеж. Версията ревност е несъстоятелна, каза още окръжният прокурор. Засега обвнението ще е за убийство на повече от едно лице, с цел грабеж по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс.


Задържаният за престъплението е употребявал наркотици, има 6 висящи производства за кражби и едно осъждане като непълнолетен. Наскоро е осъден на пробация като непълнолетен, за кражба.


В конкретното престъпление в Джебел, се касае за 250 лева и два джиесема, каза окръжният прокурор. Мерт Мехмет е познавал добре жертвите си, провел е доста разговори с убитата жена преди това. Умишлено и преднамерено е влязъл през първия етаж на терасата, взел е от дома брадвата, която е иззета като веществено доказателство. По време на разпита му пред съдия Мерт е казал, че съжалява, разбира същността на извършеното и е можел да ръководи постъпките си. Той самият твърди, че го е направил за пари, затова и квалификацията на престъплението е убийство, с цел грабеж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във