Параграф22 Daily

§22 Новини

Гл.комисар Николов призова пожарникарите да надграждат добрите практики и да доказват своя професионализъм

Директорът на ГДПБЗН-МВР проведе работна среща с колегите си от Видин. В работната среща главен комисар Николай Николов прочете пред състава заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за временното преназначаване на  комисар Стилиян Пешев на длъжността директор на РДПБЗН-Видин. Директорът на ГДПБЗН заяви, че постигнатите до момента високи резултати на регионалната дирекция са своеобразно предизвикателство към комисар Пешев, чиято задача е не само да запази, но и да надгради постигнатото.

Срещата продължи в дискусионен формат. Директорът на ГДПБЗН и видинските пожарникари обсъдиха оперативната обстановка в региона, свързана с пожарната безопасност и защита на населението. На своите колеги гл.комисар Николов пожела и през новата година да продължават да надграждат добрите практики, да отстраняват пропуските своевременно и да работят професионално и всеотдайно.

Комисар Стилиян Пешев е роден на 18 април 1968 г. в гр. Видин. Завършил е висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ във Висш институт – МВР през 1992 г. - специалности „Противопожарна техника и безопасност” и строителен инженер по ВиК.

Професионалната му кариера във вътрешното министерство започва през 1992 г. на длъжност инструктор в Обектна противопожарна служба на „Видахим“ АД към РДВР - Видин. Последователно е заемал длъжностите инструктор, инспектор, старши инспектор, ВПД началник сектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ и началник сектор „Планиране, превантивна дейност и контрол“ към ОУПБЗН – Видин. На 31 октомври 2014 г. е назначен на длъжност началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН - Видин.

По време на службата си е многократно награждаван.

Facebook logo
Бъдете с нас и във