Параграф22 Daily

§22 Новини

Глоба от 2 500 лева за жена, набила училищен възпитател

Наказание  глоба в размер на 2 500 лева  получи  жена, нанесла побой на училищен възпитател, след като съдът уважи искането на Районна прокуратура-Павликени  за налагане на административно наказание  -  престъпление по чл. 131, ал. 2,  във връзка  с чл. 130, ал. 2 от НК.        

Съдът призна за виновна Теменужка Я. в това, че на   11.11.2015г. в двор на Основно училище „Филип Тотю” с. Върбовка, обл. В.Търново ударила шамар и причинила лека телесна повреда на Надежда Ф – младши възпитател в същото училище, при изпълнение на службата й.

Възпитателката, съгласно изготвен график, след обед имала самоподготовка с учениците от първи клас. В междучасието  дъщерята на обвиняемата, която е трети клас, дошла при първи клас. Между нея и едно от децата възникнал конфликт, тя хванала и оскубала една от първокласничките. Възпитателката разтървала децата, но те отново се сбили и се наложила да ги разтървава втори път.Започнала да убеждава двете деца ,че не трябва да се бият,че са в едно училище и от едно село.Това  ги успокоило  и третокласничката си  тръгнала. Малко по-късно в училищният двор дошла майката на третокласничката, видяла възпитателката, насочила се към нея и я ударила.

Прокуратурата приключи делото в кратък срок и само след  три  месеца лицето получи наказание.

Решението подлежи на обжалване или протест пред Великотърновския окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във