Параграф22 Daily

§22 Новини

Глоба от 200 лв. за паркиране в паркове, детски площадки и на тротоари одобриха депутатите

Глобата за неправилно паркиране на тротоари, зелени площи и детски площадки се увеличава от 20 на 200 лева, решиха на първо четене депутатите. С тази промяна се цели дисциплиниране на водачите в страната и улесняване на пешеходците и хората в неравностойно положение, съобщава БНР.

Прието беше още съответният Общински съвет да определя цените за паркиране, като по този начин да се даде възможност общините да определят размера ѝ на пазарен принцип, в зависимост от търсенето на места за паркиране.

В програмата на Народното събрание е и окончателното гласуване по създаване на независимия орган Фискален съвет, предложен от кабинета. Той ще има за задача да наблюдава бюджетната политика и ще консултира правителството по въпросите на фискалното управление. Целта е да се осигури прозрачност на публичните финанси.

Депутатите окончателно ще обсъдят и промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които предвиждат отново да бъдат монтирани измервателни уреди за реално отчитане на количеството акцизни стоки, в това число и нефтопродукти, вътре в данъчния склад. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във