Параграф22 Daily

§22 Новини

Глобеният от Сметната палата 3000 лв. Иван Славчов отново е главен секретар на парламента

Новото Народно събрание започна работа неотдавна, но скандалните назначения вече започнаха. Оказва се, че председателят на парламента Цецка Цачева е възстановила на отстранения главен секретар на законодателния орган Иван Славчов. Това съобщи bTv. Кадровото решение на Цачева идва на фона на глобата, наложена на Славчов от Сметната палата, заради нагласения търг за доставка на депутатски автомобили.

В края на 2012 г. Народното събрание купува на килограм поредната партида луксозни лимузини, които да возят депутатите. Критериите за търга обаче са толкова специфични, че сякаш е писан по мярка за определена марка автомобили. Съмнителната поръчка дава повод на Сметната палата да глоби с 3000 лева Иван Славчов.

Назначенията и уволненията в администрацията на парламента станаха повод за словесна престрелка между Цецка Цачева и Михаил Миков, който председателстваше 42-ото Народно събрание.

"Научих, че г-жа Цецка Цачева е инициирала уволнението на повече от 30 човека от администрацията на Народното събрание. Единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че тези служители са постъпили на работна през последната година и половина", посочи Миков в края на миналата седмица.

Ден след това Цачева отхвърли обвиненията, че има чистка в парламента. "Зад твърдението, че в Народното събрание се извършват масови уволнения се крият следните факти. 29 от освободените служители са хора със срочни правоотношения, като 21 от тях са назначени в последния месец от работата на 42-то Народно събрание".

Facebook logo
Бъдете с нас и във