Параграф22 Daily

§22 Новини

Глобиха автоморги - незаконно съхранявали и разкомплектовали автомобили

Две автоморги на територията на областите Хасково и Кърджали са санкционирани с по 3000 лева за нерегламентирано събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства, съобщи РИОСВ - Хасково. Площадките за разкомплектоване на автомобили са били в кърджалийското село Кьосево и в землището на Свиленград, а техните собственици не са изпълнили предписанията на екоинспекцията.

През месец ноември тази година РИОСВ е извършила 104 проверки на 103 обекта, гласи отчетът на институцията. Дадени са били 59 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 16 акта и са били издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 10 650 лева, сочи БТА.

С 2000 лева е бил глобен ракиен казан в с. Злато поле, община Димитровград заради заустване на отпадни води в дере без издадено разрешително за това. С 2000 лева пък е била глобена община Симеоновград за неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано сметище. Винарска изба в Ивайловград е отнесла глоба от 500 лева за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

През месеца са били и почистени 12 нерегламентирани сметища в територията на обхват на екоинспекцията. Ликвидирани са били складовете за съхранение на негодни за употреба препарати в с. Горски извор, община Димитровград и с. Стойково, община Хасково, с което опасността от замърсяване на компонентите на околната среда е изцяло премахната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във