Параграф22 Daily

§22 Новини

Глобиха с 10 000 лв. кмета на Дупница заради градското сметище

Районният съд в Дупница потвърди глоба от 10 хиляди лева за кмета на Общината инж.Методи Чимев заради боклуци, изхвърлени на закритото преди 4 години сметище край града.

Глобата е поредна, от юни м. г. от РИОСВ, след проверка по сигнал, че камиони изсипват отпадъци по сметището, което е в рекултивация. При проверката е установено, че депото, около 20 декара, е оградено, като е осигурена охрана и видеонаблюдение. Въпреки това - в  момента на проверката, сметоизвозващ камион е изсипвал смесени битови отпадъци на подравнената част, като на същото място са установени 8 купчини битови отпадъци - пластмасови опаковки, найлони и други с големината на специализиран сметоизвозващ камион.

За констатациите от проверката е бил съставен протокол и акт с наказателно постановление за 10 хил. лева, което кметът обжалва.

Това е поредната глоба за кмета на Дупница заради сметището, което постоянно се самозапалваше и обдимяваше района на селата Джерман, Блажиево и ж.к. "Бистрица". Решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд - Кюстендил.

Все още 6 общини от Кюстендилска област - Кюстендил, Дупница, Невестино, Трекляно, Сапарева баня и Бобов дол, нямат депо за третиране на отпадъците. РИОСВ често съставя актове за глоба на кметовете, нарушенията обаче продължават

Facebook logo
Бъдете с нас и във