Параграф22 Daily

§22 Новини

Година и 2 месеца затвор за неправоспособен пиян шофьор с 14 присъди

Районна прокуратура-Кърджали постигна присъда от една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Емил Христов, на 36 г. от гр. Кърджали, за повторно управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол - престъпление по чл. 343б ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 22 февруари 2016 г., около 11 часа, в гр. Кърджали, на ул. „Капитан Петко войвода“, Емил Христов, който шофирал лек автомобил, марка „Опел Вектра“, е бил спрян за полицейска проверка. Той бил сам в колата. Служителите на МВР забелязали, че се опитал да се премести на предната дясна седалка. Извършена е проба с технически уред „Алкотест дрегер“, а след това е взета кръвна проба, която установила 1,25 промила алкохол в кръвта на Христов, който е и неправоспособен водач. На делото той се е признал за виновен и е изразил е съжаление за постъпката си. Пред съда заявил, че отивал до аптеката за лекарства, което наложило да шофира автомобила. Районен съд-Кърджали му е наложил и глоба от 500 лева.

До момента Емил Христов е осъждан 14 пъти - за хулиганство, закана с убийство, неполагане на достатъчно грижи за собственото му дете и др.

Девет от присъдите му са за шофиране без свидетелство за правоуправление, като последната е лишаване от свобода, и тя е била кумулирана с други наказания. Христов е изтърпял наказанието през юли 2014 г., когато е излязъл от затвора.

Присъдата на Районен съд-Кърджали може да се обжалва в седмодневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във