Параграф22 Daily

§22 Новини

Година от убийството на Семко Семков – все още няма заподозрян

Няма лице, което да е привлечено под наказателна отговорност за разстрела на Семко Семков. Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжна прокуратура. 39-годишният бизнесмен бе намерен мъртъв пред дома си на 20 август миналата година към 7.00 ч. в локва кръв. Една година след смъртта на Семков разследващите органи все още не са стигнали до конкртетен извършител на тежкото престъпление, което разтърси родния град на жертвата.

Разследващите са категорични, че убийството е било подготвено професионално, което означава, че някой с възможности е поръчал Семков, съобщава "Балканец". Бизнесменът е бил следен за дълъг период от време, като килърът е изучавал навиците му. Той е знаел по кое време се прибира, кога е сам и кога е със семейството си. Именно вечерта на вторник -19 август 2014г той е избрал да действа, тъй като съпругата на бизнесмена Валя и двете му деца били на морето, където семейството строяло хотел. Килърът е подбрал внимателно мястото, откъдето да изскочи, тъй като то не е било в обхвата на камерите на дома на Семков. Според аутопсията на открития едва на другата сутрин труп убиецът е пуснал четири или пет куршума в тялото на бизнесмена. Килърът стрелял в сърцето и врата на бизнесмена, като е засегната аортата.

Семко Семков е управлявал над 15 компании, имал е участие в три сдружения, бил е в управата на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държал на концесия и ловното стопанство и гората в Литаково. „Бизнес отношенията му са били много сложни. Работел е с много пари. Не се знае каква част от тях са били негови. Участвал е и в десетки обществени поръчки. Добивал е и дървесина, занимавал се е със строителство, давал е и много пари назаем. Някъде в тези сложни бизнес взаимоотношения може би се крие причината за покушението му”, разкриха още разследващите.

Те смятат, че поръчителят може би е бил ощетен от Семков. Заради тези подозрения бизнес партньорите на Семков са били привикани за разпит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във