Параграф22 Daily

§22 Новини

Година условно за детска учителка, хваната с 35 дози кокаин

Окръжният съд във Велико Търново постанови наказание от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок за детска учителка, хваната с 35 дози кокаин, които превозвала в колата си. Делото срещу Галя Ч. бе образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Подсъдимата Г. А. Ч. е обвинена в това, че на 1 декември 2019 г, в село Шереметя, общ. Велико Търново, ул. „Първа", до дом №3, без надлежно разрешително по чл. 30 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества по смисъла на чл. 3, ал. 2 от ЗКВНП - кокаин, разпределен в 35 броя отделни опаковки с общо тегло 25,442 грама, на обща стойност 3180,26 лева.

Учителката участвала в сериозна престъпна схема за наркотрафик заедно със съпруга си. Групата била следена месеци наред от криминалисти от ОД МВР в болярския град. Дилърката, която е и майка на две деца, била спипана на главен път София-Варна край великотърновското село Шереметя при полицейска акция. Същия ден тя зарязала децата в забавачката и тръгнала за Варна, където трябвало да осъществи сделка с дрогата.

На 22 февруари в открито съдебно заседание Окръжен съд – Велико Търново е одобрил постигнатото между прокурора и защитника на подсъдимата споразумение, с което подсъдимата Галя Ч. се признава за виновна.

Одобреното от съда споразумение има значение на влязла в сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във