Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор и глоба за тютюн без акцизен бандерол

Мъж бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, по обвинение за извършено от него престъпление по НК. Той е осъждан 13 пъти, като последната влязла в сила осъдителна присъда срещу него е от 2018 г.

На 20 април 2021 г., в град Вълчедръм, област Монтана, управляваният от С.А. лек автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители. Поводът за нея бил получен оперативен сигнал за държане на акцизни стоки без бандерол. В колата били намерени и иззети 15 полиетиленови чувала с насипен тютюн без български акцизен бандерол. Общото му количество е 150 кг.

По досъдебното производство е била изготвена органолептична експертиза, според която иззетата стока представлява нарязан на ивици тютюн, смес от сортови групи „Ориенталски“ и „Виржиния“. Той е предназначен за консумация и е годен за ръчно изработване на цигари, като може да се пуши без допълнителна индустриална обработка.

От заключението на извършената съдебно-оценителна експертиза общата стойност на предмета на престъплението е в размер на 34 200 лева.

Подсъдимият С.А. е бил признат за виновен. Наложено му е наказание от 1 година „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 34 200 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във