Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор за държане на незаконно оръжие и боеприпаси

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден К. И., на 40 г. Той е признат за виновен за това, че на 26 септември 2021 г., в землището на с. Виден, общ. Павел баня, е държал огнестрелно оръжие  - газов пистолет, преработен в боен и пригоден да използва като боеприпаси бойни патрони, без да има за това съответно разрешение - престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Казанлък е наложил на К.И. наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Във връзка с постъпила информация, че група лица отглеждат марихуана в нива в землището на с. Виден, общ. Павел баня, на 26 септември тази година е била проведена специализирана полицейска операция. На място са заловени К.И. и още три лица. При личен обиск на К.И. е открито огнестрелно оръжие - газов пистолет, преработен в боен, пригоден да използва бойни патрони за огнестрелно оръжие.  Непосредствено след извършване на престъплението К.И. е задържан за 72 часа по искане на Районна прокуратура-Стара Загора. Съдът му е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

К.И. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък. Определението на съда е окончателно и е влязло в законна сила. К.И. е в затвора, където изтърпява наказанието си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във