Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор за нападение с нож на кметска рода

Софиянецът Иван Петров, който нападна с нож племенницата на кмета Атанас Камбитов - Весела, и нейния приятел Станислав Поповчев, бе осъден на 1 година затвор, пише struma.bg. Районният съдия Георги Янев му даде 5 месеца за строшеното стъкло на колата, в която били пострадалите младежи. За нападението Иван бе осъден на година за отправените закани за убийство към тях.


На 23-годишния софиянец бе присъдено наказание от година в затворническо общежитие. Беше активирана и 3-месечната условна присъда на Районния съд в Елхово за друго престъпление. Иван Петров ще трябва да изплати 80 лева за имуществените вреди на автомобила и 1500 лв. за болките и страданията, които причинил на Станислав Поповчев при наказателната акция. Весела Камбитова не предяви граждански иск в съдебния процес.Драматичната сцена „ала Хичкок” бе представена от Весела Камбитова, която бе разпитана като свидетел в процеса. В резултат на нападението 20-годишното момиче получило порезна рана на ръката, а приятелят й - наранявания по лицето и насинено око. Тя разказала на баща си за преживяния кошмар няколко часа след това и той я посъветвал да подаде жалба в полицията. Двамата студенти дали обяснения пред младши полицейски инспектор Николай Дамбов, на когото бил възложен случаят.


В хода на разследването е иззет записът от камерите за видеонаблюдение пред дискотеката. В свидетелските си показания инспектор Дамбов обясни, че на записа се видяло как по-високият мъж, т.е. Иван, се опитва да изтръгне насила мобилния телефон от по-ниския мъж - Станислав, и пръв започва да го удря.


Иван Петров е задържан седмица след нападението в София и конвоиран от 6-о РУП в РУП - Благоевград. Оказало се, че има криминални регистрации и е осъждан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във