Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор за пловдивчанин, който след 8 ракии тръгнал да пали джамия

Странна и комична е историята на пловдивчанина Виктор Александров. В началото на годината младият мъж изпил 8 ракии в заведение и тръгнал да се прибира. Минал покрай „Джумая джамия” в центъра на Пловдив и възмутено се загледал. Казал си: ”А, как може в центъра на европейски град да има джамия, не стои добре” и скроил набързо план да запали историческата ценност. Купил си два литра нафта и 5-6 кибрита. Опитал се да запали сградата, но не успял.

Единствено е изпепелена пластмасова саксия пред мюсюлманския храм на стойност 3 лева. Това е щетата, разказа защитата на Александров. После отишъл на бензиностанция да моли за му дадат бензин, но му отказали. Тогава откраднал 2,5 литра и се върнал на местопрестъплението. Отново пиромаските му опити ударили на камък, но в това време изскочили охранители, които прекратили огненото нападение.

Пред съда Александров каза, че нищо не си спомня и съжалява. Радвал се, че не е успял да запали храма. Ако е бил успял, е щял да нанесе щети за близо 1,2 милиона лева.

Окръжен съд Пловдив даде една година ефективен затвор на 28-годишния мъж.

Facebook logo
Бъдете с нас и във