Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор за шофиране на автомобил след употреба на наркотици

По обвинение на Районна прокуратура - Велико Търново 29-годишна жена е осъдена за шофиране след употреба на амфетамин на една година лишаване от свобода, което да се изтърпи при общ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година.

М. М. е призната за виновна за това, че на главен път София-Варна, при км. 129+800, намиращ се на територията на Община Велико Търново, управлявала лек автомобил „Опел Корса“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено с техническо средство „Dreger Drug Check 3000“.

На 4 октомври 2021 г. обвиняемата била във Велико Търново заедно с приятели, като употребила амфетамин и алкохол. Около полунощ потеглила с лек автомобил да се прибира към града, в който живее. На главен път София-Варна при км. 129+800 тя загубила контрол над автомобила и се блъснала в крайпътен скат.

Извършените проверки за употреба на наркотични вещества и за алкохол в кръвта отчели положителен резултат за употреба на амфетамин и концентрация на алкохол в кръвта 1,08 на хиляда. Обвиняемата е осъждана и деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност, е извършено в изпитателен срок на предишно осъждане, поради което тя следва да изтърпи и отложеното наказание в размер на 11 месеца лишаване от свобода или общо наказание в размер на една година и 11 месеца при общ режим.

Присъдата на Районен съд-Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във