Параграф22 Daily

§22 Новини

Година затвор за управление на автомобил след употреба на дрога

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден Т. Л., на 27 г., за това, че на 20 май 2020 г., по път в землището на Гълъбово, област Стара Загора, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство - престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Гълъбово му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

На 20 май 2020 г., около 22 ч., Т. Л. предприел управление на лек автомобил, въпреки че бил употребил наркотични вещества. В колата имало и двама пътници. В землището на град Гълъбово полицейски служители извършвали рутинна проверка. Те спрели автомобила, като през това време Т.Л. се опитал да се премести на задната седалка, но не успял. След тестване с техническо средство се установило, че той е шофирал след употреба на наркотично вещества, както и че бил лишен от свидетелство за управление за предишно нарушение.

Първоинстанционната присъда  е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във