Параграф22 Daily

§22 Новини

Goldman Sachs: инвеститорите ще загубят 50% от украинските държавни облигации

Собствениците на украински държавни облигации с падеж до пет години могат да загубят до половината от главниците по своите инвестиции, твърдят от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, цитирани от бизнес информационната агенция Bloomberg.


Притежателите на украински облигации с падеж до пет години, могат да загубят поне половината от инвестираните в тяхната главница средства, се отбелязва още във вътрешни анализи на хората от трезора, цитирани от Блумбърг. Освен това, в търговията с украински държавен дълг, инвеститорите вече добавят към цените и една премия от 15% заради нарастващата вероятност за преструктуриране на украинските задължения още през следващата година. Тази вероятност нараства до 35% за следващите пет години, според проучване на анализатори на Goldman Sachs от 11 септември тази година.


От инвестиционната банка освен това предполагат, че при едно бъдещо преструктуриране на дълга, украинските държавни облигации ще загубят около 35-50% от продажната си стойност, допълват още американските банкери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във