Параграф22 Daily

§22 Новини

Голям удар на митница Капитан Андреево

Близо 3000 артикула - маратонки, обувки, чорапи, дънки и ризи, са открити при две проверки на ГКПП Капитан Андреево. При проверка на товарен камион митническите и гранични служители на Капитан Андреево откриват общо 1520 фалшиви маратонки, мъжки и дамски обувки, мъжки ризи и дънки. Камионът е с българска регистрация и пътува от Турция. При щателна митническа проверка е установено, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В 33 от колетите са открити 955 чифта маратонки. 775 от тях са с логото на Adidas и Nike, а останалите с логото на Puma, Lacoste и Polo Ralph Lauren. Сред есенната колекция от 465 панталона от деним и мъжки ризи с логото на пет защитени търговски марки, са открити още и 100 чифта дамски и мъжки обувки на марките Zara, Levis и Lacoste.


При друг случай са задържани 1440 чифта чорапи с логото на световноизвестните марки Adidas и Nike. Те са открити в личния багаж на три български гражданки.


Стоката и при двата случая е задържана с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. В изпълнение на европейските регламенти за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във