Параграф22 Daily

§22 Новини

Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи

В условията на неотложност е извършено претърсване в частен имот в село Жеглица, обитаван от 40-годишен. Там криминалистите открили и иззели 0.800 кг нарязан на ситно тютюн и 28 880 къса цигари „Karelia blue“ без бандерол. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.

В село Цар Симеоново униформени спрели за проверка лек автомобил „Фиат“ с видинска регистрация, управляван от 18-годишен младеж и спътнички - две млади видинчанки. В хода на проверката едната от тях - 22-годишна, изхвърлила две пакетчета извън автомобила, а при обиск от двете  е иззето бяло прахообразно вещество с общо тегло 30 грама, реагирало на кокаин при полевия наркотест.

При последвало претърсване в багажника на превозното средство криминалистите открили полиетиленов плик с 1 кг пресовано  бяло вещество, индикирало на амфетамин при полевия наркотест. 22-годишната е задържана и приведена в полицейския арест за срок до 24 часа.

Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията през вчерашния ден полицаите проверили 115 лица (20 от тях криминален контингент) и 25 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 23 акта, седем фиша и 10 протокола за предупреждение по чл.65 от ЗМВР.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата на територията на област Видин продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във