Параграф22 Daily

§22 Новини

Голямо количество таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха на Калотина

На Митнически пункт "Калотина", на трасе „Входящи товарни автомобили“, от Сърбия в България пристига товарен микробус „Мерцедес“, управляван от украинския гражданин – С.Ш. Превозното средство е  селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която митническите служители установяват, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин. В отделен чувал е открито голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество. Псевдоефедринът е прекурсор за производство на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във