Параграф22 Daily

§22 Новини

Голямо количество текстилни изделия, обувки и тютюневи изделия бяха унищожени под контрола на ТД Тракийска

71 577 текстилни изделия, обувки и 944 кв.м плат бяха унищожени, при проведени 10 процедури под контрола на Териториална дирекция Тракийска. При други пет процедури са изгорени 205 841 къса нелегални цигари и 105.73 кг тютюн за пушене.

Текстилните изделия и обувки са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Чрез машинно нарязване са унищожени чорапи, тениски, дамски и мъжки блузи, ризи и екипи, мъжки и дамски обувки, маратонки и чехли, по-голяма част носещи логото на известни спортни марки като Adidas и Nike. Унищожени са 944 кв.м плат, щампован с изображения на Spider-Man, Disney Cars, Paw Patrol и Hello Kitty.

Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Тракийска при проверки на ГКПП Капитан Петко войвода и вътрешността на страната  през 2018 г. и 2019 г., както и в началото на тази година за нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения. За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

Чрез изгаряне бяха унищожени 205 841 къса цигари и 105.73 кг тютюн за пушене. Тютюневите изделия са задържани при митнически проверки в обхвата на Териториална дирекция Тракийска по случаи за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, за които са приключили административнонаказателните производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във