Параграф22 Daily

§22 Новини

Гонят наематели на общински жилища в Пловдив с дълг над 2000 лв.

Наемателите на общинските жилища в Пловдив, които имат дългове над 2000 лева, остават на улицата след 1 април. Това радикално решение е взето в община Пловдив, тъй като борчовете на квартирантите, натрупвани с години, набъбнаха до 3 млн. лева.

Дълговете трудно се събират, защото повечето от наемателите са на социалното дъно.  "Пишем писма и ако от страна на длъжниците няма реакция, повече няма да напомняме и издаваме заповед за освобождаване на жилището", обясни пред медиите кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев. Той припомни, че когато започна първият му мандат като районен кмет, в "Северен" имало наематели с по 8000 лева борчове.

Някои от длъжниците бяха извадени от квартирите, други побързаха да сключат споразумение с "Жилфонд" и да започнат да погасяват дълговете на разсрочено изплащане.

 "Най-големите задължения са наем в района не са повече от 1500 лева, но заедно със сметките за вода, ток и парно надхвърлят 3000. Лошото е, че тези сметки се плащат от бюджета на общината", коментира Ралев.

Кметът на района прикани всички длъжници да намерят начин да плащат колкото може по-бързо, в противен случай рискуват да останат без покрив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във