Параграф22 Daily

§22 Новини

Google обжалва в Общия съд на ЕС глобата от 2,4 млрд. евро

Американският технологичен гигант Google внеси жалба до Общият съд на ЕС, опитвайки се да отхвърли наложената от Европейската комисия през 2017 година глоба от 2,6 млрд. долара (2,42 млрд. евро), което беше първото от поредицата наказания за компанията заради нейните несправедливи и агресивни бизнес практики.

Водещата в света интернет търсачка се опита да убеди съдиите, че е била неправилно обвинена в лошо отношение към конкурентите на нейната услуга за пазаруване, предава БНР.

По-рано в подобен случай Google вече плати общо 9 млрд. долара глоба в рамите на Европейския съюз по обвинения, че мобилната й операционна система Android и рекламните ѝ услуги са замесени в незаконни дейности. Междувременно Google заяви, че е променила поведението си и ще обжалва наложената глоба през следващия месец, осъждайки категорично решението на ЕС като необосновано и несправедливо.

Разглеждането на подадената в сряда жалба трябва да продължи три дни, като е възможно произнасянето на присъда от Общия съд на ЕС до юни. След това случаят може да премине към най-висшият съд на ЕС - Съдът на Европейските общности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във