Параграф22 Daily

§22 Новини

Горски и полски пожари в България

Близо 100 декара гора и сухи треви е засегнал пожар край Котел, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Огънят е пламнал вчера около 15 часа в местността Сухи дял, където на 12 и 13 септември имаше пак пожар.

Произшествието е било локализирано в 21 часа снощи. Огънят е обхванал и нанесъл частични щети на около 80 декара горски фонд и 20 декара лесонепригодни площи. В гасенето са участвали екипи на РСПБЗН-Котел, Сливен, Твърдица и Омуртаг, служители и техника на ДГС- Кипилово и Тича.

Екипите остават на място до пълното ликвидиране на пожара.

Огнеборците в Силистренско са спасили от опожаряване 500 декара царевица до с. Долно Ряхово, 130 декара овощни градини и 300 декара царевица край село Нова Черна, широколистна гора край село Богорово и 100 декара царевица край с. Калипетрово през вчерашния ден, съобщиха от ОД на МВР в Силистра. В близост до тях са горели сухи треви, но огнеборците са успели да предотвратят разрастването на огъня.

Общо 16 са пожарите в сухи треви и стърнища, загасени от екипи на противопожарните звена в област Силистра във вторник. Няма материални щети. Човешка небрежност при боравене с огън е причината за произшествията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във