Параграф22 Daily

§22 Новини

Горски служители следят за спазване на ограниченията в парк Витоша

Горски служители от Дирекцията на Природен парк "Витоша", Югозападно Държавно предприятие и Държавно горско стопанство - София ще следят за спазването на ограниченията след отпадане на забраната за посещение на природен парк "Витоша". Това съобщиха от Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/. Екипите правят предварителен обход на парка като ограждат с ограничителни ленти местата за отдих, масите, беседките, пейките.

Служителите ще разясняват на гражданите условията, при които могат да посещават територията на парка. При разходка в планината, задължително е спазването на дистанция от два метра и половина.

От Дирекцията припомнят, че гражданите могат да си направят пикник на тревна площ, в ограничен кръг, само членовете на едно семейство.
"Хората се отнасят с разбиране и спазват дадените указания. В момента няма много посетители заради лошото време", е споделил директорът на ДПП "Витоша", д-р инж. Анна Петракиева.

Въпреки неблагоприятните метеорологични условия в момента, от парковата дирекция апелираха гражданите да бъдат внимателни и да не забравят, че се намираме в пожароопасен сезон.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във