Параграф22 Daily

§22 Новини

Горското пусна на търг имот до морето край Варна за 25 лв. наем на дка

Ако търсите да наемете дългосрочно огромен терен край морето за малко пари - участвайте в търга, обявен от "Североизточно държавно предприятие" ДП-Шумен. Със заповед на директора инж. Веселин Нинов се открива процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за отдаване под наем на поземлен имот с площ от 9882 кв.м. - близо 10 дка, в местността "Ада Бахча". Проверка на Флагман показва, че това е районът на едноименното рибарско селище, което се намира на 9 км. от центъра на Варна и на 3 км. от нос Галата.

По-интересното в случая е начална годишна наемна цена - 2500 лв. без ДДС годишно, като парцелът се отдава под наем за 10 години. Груба сметка показва, че наемът за декар край брега на морето струва около 25 лв. месечно. Важна подробност е, че имотът може да се ползва само по предназначение, за нетърговски цели, не може да се преотдава под наем или да се ползва по договор за съвместна дейност с трети лица.

Търгът ще се проведе на 19 юни 2020 г. в заседателната зала на административната сграда на "Североизточно държавно предприятие" ДП-Шумен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във