Параграф22 Daily

§22 Новини

Готови са смъртните актове на загиналите при взрива в „Миджур”

Готови са смъртните актове на загиналите при взрива в завода за боеприпаси до село Горни Лом, община Чупрене. Това обяви Стефан Заин, главен специалист в служба ГРАО в община Чупрене, цитиран от БНР като посочва,че на 1 октомври 2014 г., в 17.00 часа, се взриви цех на завод „Миджур"в село Горни Лом, собственост на фирма "Видекс". Загинаха 15 души - 13 мъже и 2 жени. На мястото на фабриката няма нищо, всичко бе изравнено със земята. След трагедията възникна проблем с издаването на смъртните актове. Причината бе, че е необходимо да бъде намерен генетичен материал. В крайна сметка Белоградчишкият районен съд реши, че документите трябва да бъдат издадени.

След получаването им, семействата на загиналите ще могат да задвижат процедурите по издаването на документи за наследници. Актовете са издадени от служба ГРАО, след като бе получено потвърждение от Белоградчишкия районен съд, че няма обжалване на решението за издаване на актовете.

Наследниците ще могат да получат обезщетенията, които държавата и институциите отпуснаха на семействата на загиналите. Помощта, предоставена от Министерския съвет, е 10 000 лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във