Параграф22 Daily

§22 Новини

Грабеж в стила „Бандата на Оушън“ става най-голямото престъпление в историята на Великобритания

Грабеж в стила на прословутия холивудски филм „Бандата на  Оушън“ може да се окаже най-голямото престъпление в цялата история на Великобритания, пише местният вестник The Daily Star като се позовава на полицията. Неизвестни засега престъпници са успели да откраднат бижутерия и налични пари за колосалната сума от 100 млн. паунда.

Според данните, с които засега разполага полицията на Острова, през изминалия Великденски уикенд, грабителите бавно и незабележимо прокопавали тунел към хранилището Hatton Garden Safe Deposit Ltd, разположено в знаменит ювелирен район на Лондон. След това те изключили алармената сигнализация на хранилището и преспокойно напъхали в торбите си бижута и пари за над 100 млн. паунда. Едва във вторник, пристигналите на работа служители на фирмата, открили обира.

Британската полиция съобщава още, че бандитите са откраднали от сейфовете налични пари и редки брилянти, някои от които са принадлежали на най-богатите и известни бижутери в страната. Предполага се, че грабителите са отворили общо 300 сейфови касетки.

Скотланд ярд провежда специално разследване по случая.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във