Параграф22 Daily

§22 Новини

Граждани искат импичмънт на президента Плевнелиев

nbsp;


С искане за предсрочно отстраняване от длъжност на президента Росен Плевнелиев ще излязат в 12.00 часа гражданите, които подкрепят правителство. Това обяви Нина Гергова от гражданска инициатива За нов обществен договор . По време на протестното присъствие, пред сградата на бул. Дондуков 2, недоволните граждани ще организират символична почерпка на открито с т.нар. коктейл Импийчмънт . Неговите съставки са двоен стандарт - за основа и офшорен сироп - за подслаждане на живота. Към така получената смес се добавят чаша вето за по-наситен вкус и листче ГЕРБ-ер - за допълнителeн аромат. На финала всичко се поръсва с щипка арогантност и се сервира с ледено мълчание - за охлаждане желанието на народа за по-добър живот.


По думите на Гергова, извън посочения ироничен хумор, исканата оставка на Росен Плевнелиев е абсолютно наложителна. Тя се обуславя от факта, че от доста време насам той проявява двоен стандарт в отношението си към протестиращите граждани, бабува над нови опозиционни коалиции, стои зад задкулисните олигархични игри в страната и най-вече не спазва вмененото му от чл. 92, ал. 1 от Конституцията, задължение да олицетворява единството на нацията.


Друга причина за желаното му отстраняване е и фактът, че близо месец Росен Плевнелиев отказва да са срещне с протестиращите, както и да чуе гласа на 327 000 души от цялата страна, които подкрепят кабинета Орешарски и стоят зад 18-те искания на гражданска инициатива За нов обществен договор , сред които за провеждането на Национална кръгла маса и създаването на нов Обществен договор между власт, граждани и партии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във