Параграф22 Daily

§22 Новини

Гражданско дело срещу болницата във Велико Търново за починал абитуриент

Иван Денев - баща на починалия от Covid-19 преди 10 месеца във Велико Търново абитуриент, възнамерява да заведе гражданско дело за над един милион лева срещу Областната болница във града. В двора на лечебното заведение тази вечер на бдение са събраха роднини и приятели на починалия Христо Денев.

Софийската градска прокуратура продължава продължава разследването за смъртта на абитуриента. Назначена е седморна съдебно-медицинска експертиза след ексхумацията на тялото на 19-годишния Христо Денев. Заключената на експертите се оспорват от бащата.

Адвокат Иван Денев посочи: „Отговорите са се движили съвсем по повърхността, бих могъл дори да кажа - политически, изобщо не е вникнато в дълбочината на проблема. Не съм доволен от това заключение и предстои допълнителен натиск“. По думите на бащата натискът ще се изрази в завеждането на гражданско дело срещу Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, където синът му почина: „Това е неоценимо, неизмеримо, но при всички положения ще бъде повече от един милион лева. Има доказани неоспорими, незаобиколими грешки, които сега всячески и панически се опитват да ги избегнат и да избягат от отговорност“.

Адвокат Денев заяви, че води повече от 10 дела на семейства, чийто близки са пострадали от лекарски грешки.Днес той връчи две ученически стипендии на името по починалия Христо Денев на даровити деца от Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във