Параграф22 Daily

§22 Новини

Гранична полиция установи голямо количество наркотици

Специализираната полицейска операция е проведена след извършена оперативна дейност, продължила няколко месеца. Действията са осъществени от служители на РДГП-Драгоман и отдел „Разследване“ в ГДГП. При проверка в частен имот в град Годеч граничните полицаи установили и иззели 13 кг марихуана, тример за почистване на листна маса от стебла и клони, електронна везна, плик с 300 г бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на метадон, таблетки амфетамин, незаконнопритежавана ловна пушка и боеприпаси.

Задържани са двамата обитатели на къщата.  В хода на операцията, в земеделски имот в землището на село Туден, община Годеч, са открити 450 зелени растения канабис, за които те полагали грижи.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РДГП – Драгоман. След съгласуване със Софийска окръжна прокуратура, двамата задържани са привлечени под наказателна отговорност за отглеждане на канабис и съхранение на наркотични вещества. Наложена им е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във