Параграф22 Daily

§22 Новини

Гранични полицаи иззеха над 104 кг канабис и 19 кг тютюн без бандерол

При проведена специализирана полицейска операция служители на ГПУ-Петрич са открили вчера в къща в село Скрът 237 грама суха маса и 8 кг зелена маса, реагиращи на канабис. В съседно дворно място са открити още растения, реагиращи на канабис, с общо тегло 95 кг. Сухата маса е иззета. Растенията са унищожени на място от комисия. По случая в ГПУ Петрич е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.

Граничен полицейски наряд от ГПУ Ивайловград е спрял вчера за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 54-годишен мъж. В багажника на автомобила граничните полицаи са открили кашон с 19,375 кг нарязана листна маса тютюн без акцизен бандерол. На водача е съставен административен акт, уведомена е районната прокуратура. По случая в ГПУ-Ивайловград е заведен заявителски материал, акцизната стока е иззета и предадена на митническите власти.

Гранични полицаи от РДГП-Бургас съвместно с митнически служители са извършили вчера проверка на хотел в курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена”. В котелното помещение са открити в 18 туби общо 168 литра, пълни с етилов алкохол.  Те са задържани в Митница Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във