Параграф22 Daily

§22 Новини

Гранични полицаи задържаха шофьори, превозвали 11 чужденци

На 24 март, към 21 часа гранични полицаи от ГПУ-Калотина забелязали 4 автомобила в района на с. Разбоище, община Годеч, които се движели към българо-сръбската граница. При приближаване на граничния патрул от автомобилите слезли хора и побягнали. След кратко преследване на около 500 метра полицаите задържали 11 чужденци. Петима от тях – мъж и четири момчета, с регистрация в държавната агенция за бежанците, а другите 6-ма мъже - без документи за самоличност. По първоначални данни всичките чужденци са сирийци. Те са задържани в ГПУ-Калотина. Задържани са и шофьорите на колите. Уведомен е дежурен прокурор в Районна прокуратура – Костинброд.

Работата по случая продължава.

Вчера към 18.45 часа на ГКПП „Аерогара София“ за излизане от страната с полет за Лондон пристигнали петима български граждани. По инициатива на граничните полицаи е извършена съвместна щателна митническа проверка на ръчния багаж на пътниците, при която са открити недекларирани цигари с български акцизен бандерол: общо 37 980 къса /1899 кутии/.

Съставени са актове за митнически нарушения. Лицата не са допуснати до полет по решение на органите за митнически контрол.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във